Underwater Rugby

Víz Alatti Rögbi

A víz alatti rögbivel 2014-ben találkoztam először. Egy barátom kérésére elmentem víz alatti képeket készíteni Magyarország akkori első csapatáról. Körülbelül egy hónapon keresztül jártam az edzéseikre és edzésről-edzésre fotóztam a csapatot. A felkérés előtt már egy ideje nagyon is érdekelt a víz alatti fotózás. A sportfotózás, mint olyan különösebben nem vonzott soha, de ez a sport egyszerre volt izgalmas és bizarr. Egy nem szokványos közegben a teljes teret kihasználva készíthettem fotókat. Talán ez az egyik legcsodálatosabb ebben a sportban, ami miatt a legtöbb játékost egy életre elvarázsolja.

Egy idő után azt a késztetést éreztem, hogy nekem is játszanom kell, hogy teljesen a részévé válhassak az egésznek, amit addig, mint kívülálló néztem. Azóta én, is mint játékos veszek részt a csapat életében és hivatalosan is a fotósuk lettem. Azóta is folyamatosan készítek víz alatti képeket, ez egy olyan személyessé vált munkám, ami az óta is az életem részévé vált.

Underwater Rugby

I first met underwater rugby in 2014. A friend asked me to make underwater photos about the first underwater rugby team in Hungary. I visited their trainings for about a month and made the photos at these sessions. Before I was asked to do this, I already had a strong interest in making photos under water. Sport photography, as such, did not fascinate me much, but this sport was exciting and extraordinary at the same time. I was able to photograph in unusual surroundings using the full space around me. Maybe this is the most wonderful feature of this sport captivating most of the players for a lifetime.

After some time I had the urge to play myself, to be fully part of this scene that I had been observing as an outsider up to that point. Since then, I’m a player of the team and have become their official photographer. I still make underwater photos, and this is a personal work that has become a part of my life.

Posted in Egyéb kategória

One thought on “Underwater Rugby

  1. Üdvözlet! Ez egy hozzászólás.
    A hozzászólások moderálásához, szerkesztéséhez és törléséhez látogassunk el a honlapunk vezérlőpultjának
    Hozzászólások menüpontjához.
    A hozzászólok avatarját a Gravatar biztosítja.

Vélemény, hozzászólás?